maanantai 21. maaliskuuta 2016

Viimeisiä viedään! Kohta ois paluu takaisin suomeen,vielä vikaviikko jäljellä. Fiilis on hyvä ,mutta aika saisi mennä Vieläkin nopeammin :D.toisaalta on taas hieman haikeaa lähteä :D.
Töissä viimeviikko meni tosi nopeasti,minulla oli aika lyhyitä päiviä. Asiakkaita oli taas alkuviikosta aika vähän joten enimmäkseen misailin ja tei pintxoja.
Carloksen oli tarkotus tulla käymään torstaina,jotta olisimme voineet tehdä arviointini,mutta ei päässyt ,joten arviointi siirtyi tämän viikon keskiviikolle,hieman jänittää arviointi,mutta uskon että se menee ihan hyvin.
Perjantaina töiden jälkeen lähdimme käymään El boulevard kauppakeskuksessa ostamassa tuliaisia ja lauantaina lähdimme hieman juhlimaan Josun ja hänen rugby joukkuelaisten kanssa.
Säät ovat vieläkin olleet aika kehnot, mutta jos nyt vikalle viikolle olisi aurinkoa niin olisin tosi tyytyväinen :).
Lisäilen kuvia taas kun pääsen käymään Veikan läppärillä.

sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Taas on yksi viikko takana ja aika menee sairaan nopeasti,enää vähän päälle kaksi viikkoa ja sit kotiin suomeen!
Tällä viikolla töihin tuli toinen harjoittelija Sonia,joka on kanssa todella mukava,vaikka ei englantia paljon puhukkaan.
töissä oli koko viikon aika hiljaista, joten esivalmisteluja tuli tehtyä paljon ja sain tehdä joka päivä aamuvuoron pintxoset itse,eli ne mitkä menevät asiakkaille päivällä. Illalla tehdään taas uudet hieman isommat pitxoset.
Perjantai oli ainut päivä kun asiakkaita oli hieman enemmän ja pääsin tekemään alkuruokia aika paljon.
Viikonloppu meni muuten lepäilemällä,paitsi lauantaina lähdimme etsimään uutta ruokapaikkaa ja meinasimme eksyä,mutta löysimme onneksi takaisin :D.
Säät on ollu taas vaihteeksi sateisia ja aika viileitä,mutta onneksi ensiviikoksi on luvattu yli +10tä ja aurinkoa :).

maanantai 7. maaliskuuta 2016

Viides viikko on nyt takana. Töiden osalta kaikki on kennyt normaalisti ja hyvin, alkaa jo tuntua ihan rutiinilta työpäivät ja osaa jo itsekkin siirtyä hommasta seuraavaan, ilman että tarvitsee kysyä :D.
Tiistaina olin taas Oscarin kanssa kahdestaan ja asikkaita oli hieman enemmän kuin aikaisempana tiistaina, mutta kaikki sujui hyvin.
Muut päivät menivät myös hyvin ,viikko oli hiljaisempi asiakkaitten osalta kuin muut viikot,tai ainakin siltä se tuntui.
Viikonloppu oli ensimmäinen vapaa viikonloppu ja Veikallakin oli vapaa viikonloppu,joten päätimme lauantaina lähteä katsastamaan hieman yöelämää.
Pikkuhiljaa alkaa jo kaipaamaan kotiin,vaikka kyllä täällä on viihtynyt tosi hyvin.

sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Neljäs viikko takana päin ja puolet topista mennyt! Sää on ollut tällä viikolla aika huonoa, melkein joka päivä on joko satanut vettä tai räntää ja parina iltana luntakin on tullut kunnolla,mutta se onsulanut aina pois.
Aika on kyllä mennyt tosi nopeasti,tämä viikko oli töiden osalta hieman erillainen kuin muut,tai oikeastaan yksi päivä oli erillainen :D.
Maanantaina nimittäin kun olin lähdössä töistä ,kokki Oscar sanoi ,että olemme huomenna kahdestaan keittiössä kun Josulla on vapaapäivä ja että vastaisin alkuruuista.
Tiistai aamulla hieman jännitti :D, meillä oli kymmenen hengen tilaus ,joka meni hyvin ja sen lisäksi päivällä ei sitten käynytkään,kuin yksi tai kaksi muuta syövää asiakasta.

Tuossa kuva pintxosista joita tein tiistaina.


Illalla, kun menin takaisin töihin ,niin asikkaita oli enemmän, mutta kaikki meni loppujen lopuksi hyvin.
Keskiviikko ja torstai olivat taas vapaapäiviä. Kävimme torstaina läheisellä kauppakeskuksella, jonka nimeä en nyt muista :D. Kävimme syömässä Burger-Kingissa ja ostamassa hieman vaatteita.


Loppuviikko töissä meni samaan tahtiin,kuin aikaisemminkin. Tein paljon misoja ja Alkuruoka annoksia.
Ensiviikon olenkin maanantaista-perjantaihin töissä ja pääsen ensimmäisille viikonloppuvapailleni,JEE!

sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Heipä hei! Kohta on jo melkein puolet topista mennyt,aika on kulunut tosi nopeasti.
minulla oli maanantaina ja tiistaina töitä,tein paljon esivalmisteluja esim:kuorin perunoita ja pilkoin vihammeksia.
Keskiviikko ja torstai olivat vapaapäiviä ja ne menivät enimmäkseen kotona sarjoja katsoessa. Tapasimme torstaina Carloksen oppilaan Josun ja kävimme hänen kanssaan oluella. Josu kertoi,että hänkin haluaisi ensivuonna lähteä ulkomaille työssäoppimaan :D.

Tuo annos maksoi 5euroa,ei paha!

Torstaina menin taas töihin ja pääsin tekemään alkuruokia. Yleisimmät alkuruuat mitä menee ovat: croquettas,eli friteerattuja palloja,joidenka sisällä on juustoa,wokkia,pimentos,eli paprikaa öljyssä ja merisuolassa.,friteerattuja mustekaloja ja erilaisia salaatteja.
perjantai ja lauantai olivat hieman kiireellisempiä päiviä ja tein taas alkuruokaannoksia, alan jo pikkuhiljaa muistaa niiden nimiä ulkoa :D. Lauantaina aurinkokin paistoi ja lämpimillään auringossa oli +17astetta ,tällaisia ilmoja lisää kiitos.


Tuossa vielä kuva jostain mielenosoituksesta?,ehkä en tiedä :D.


sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Toinen viikko täällä lähti käyntiin hyvin, maanantaina töissä oli aika hiljaista muihin päiviin verrattuna, tein paljon esivalmisteita,
Tiistaina ja keskiviikkona oli enemmän asiakkaita ja aika kiireinen jossain vaiheessa.  Opettelin tekemään alkuruokia Josu nimisen kokin opastuksella. On aika vaikeaa muistaa ,että mikä annos pitää tehdä kun pyydetään,koska luonnollisesti kaikkien annosten nimet on espanjaksi :D, mutta kyllä se siitä pikkuhiljaa. Tiistaina kun pääsin töistä menimme Veikan kanssa katseskelemaan olisiko tiistaina kaupungissa mitään yö elämää, mutta aika hiljaista oli kaikkialla.
Keskiviikko ja torstai olivat vapaa päiviä ja keskiviikon makasin vaan kämpillä sarjoja katsoen ja torstaina kävin salilla.
Perjantaina ja lauantaina menin taas töihin ja asiakkaita riitti,mutta on mukavaa kun hommia ainakin riittää.
Sunnuntaina tein vain aamuvuoron, koska ravintola ei ole illalla auki. Kämpille päästyäni pesin pyykkiä ja lähdimme tutkimaan olisiko mikään ruokakauppa auki,huonoin tuloksin.

Toinen viikko on nyt takana ja ei vielä ainakaan ole kotiikävä iskenyt :D.


sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Saavuimme Vitoria-gasteiz Iin lauantaina 30.1. Carlos tuli hakemaan meidät bussi-asemalta ja heitti meidät Ruthin luokse, jonka luona asumme vaihtojaksomme ajan.
Sunnuntaina Carlos näytti meille kaupunkia ja maanantaina kävimme tutustumassa ravintoloihin ja Mendizorroon joka on koulu missä Carlos opettaa englantia. Olimme Carloksen pitämällä englannin tunnilla,jossa oppilaat saivat kysyä meiltä kysymyksiä.
Tiistaina alkoikin jo työt,menin työssäoppimisravintolaani Arkupeen puoli yksitoista. Henkilökunta on todella mukavaa ja positiivista on, että keittiöhenkilökunnasta kaikki puhuvat ainakin hieman englantia ja salista muutama. Ensimmäisenä päivänä seurasin enemmän sivusta.
Keskiviikkona menin kanssa puoli yhteentoista ja pääsin neljältä.
Torstai oli vapaapäivä ,kiertelin ympäri kaupunkia ja yritin löytää kuntosalin, jonka sitten löysinkin ja se on ihan lähellä asutustamme. Kuukauden salikortti oli suht halpa 30e.
Perjantaina menin yhteentoista ja pääsin viiden aikoihin ja menin vielä kahdeksalta takaisin töihin ja pääsin kymmeneltä, lauantai oli samanlainen päivä ja illalla menimme kävelemään keskustaan, koska oli karnevaali. Suurin osa ihmisistä oli pukeutunut naamiais asuihin. Tapasimme myös yhden Carloksen oppilaan Josun ja vietimme hänen kanssaan illan.
Sunnuntaina menin yhteentoista ja pääsin neljältä ja minulla oli ilta vapaa, koska ravintola ei ole sunnuntai iltaisin auki.

Viikon täällä vietettyä,  täytyy sanoa ,että viihdyn todella hyvin, ihmiset ovat todella mukavia ja on mukavaa oppia erimaan ruokakulttuuria ja päästä tekemään erilaisia ruokia kuin suomessa